Doneer nu!

Hokisaplein – online (2020)

Beste lezer,

Wat hebben we ons vertrouwde HOKISA plein gemist, dit jaar!

Gelukkig hadden we  dit online-alternatief, en dat werkte als een trein. Nou ja, als een trein die je door het landschap rijdt waar je eigenlijk in had willen rondwandelen.
Met zo’n 30 bijdragen maakten de inzenders er een vrolijke boel van. Vooral Corona kapsels bleken een bron van inspiratie én donatie.
Een enorme verrassing was Robines digitale optreden, samen met Candy Dulfer nog wel. Een pronkstuk op de site, en een uitstekende promotie voor HOKISA. Dank je wel, Robine, dat je je talent inzette voor HOKISA.
Met stip de meest nostalgische bijdrage kwam van vaste accordeoniste Anne: zij nam een speciaal HOKISA fragment op, dat ons vanachter de laptop direct naar het HOKISA café katapulteerde.
Volgend jaar hopen we er weer ‘in het echie’ te zijn, maar als noodoplossing was deze site een gouden greep: in totaal leverde deze Koningsdag actie maar liefst ruim € 5.000 op! Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen met een inzending, donatie of eigen actie. En als je even tijd hebt, kijk hieronder op je gemak nog even rond op het digitale plein.

De Vrienden van HOKISA in Nederland

Ons nieuwe rekeningnummer is: NL31 TRIO 0788825887 – ontvanger: Vrienden van HOKISA in Nederland

Lees hier het laatste nieuws van Lutz en Perry over Corona en Masiphumele

ZONNEBLOEMEN OP DE ARNTZENIUSWEG!
VANDAAG (zondag 10 mei) VANAF 14.00 UUR

Lieve mensen,
velen van ons hebben het erg moeilijk nu en de komende tijd. Voor de inwoners van Masi, met vaak 5-10 mensen in een krot, een waterkraan voor duizend mensen en een door heel velen gedeelde wc, is “afstand” een abstract begrip. Verlies van hun weinige baantjes is allesbehalve abstract. Hokisa heeft zich zo goed mogelijk voorbereid op de ophokplicht (“lockdown”), maar ze kunnen niet zonder onze steun.
Sommigen hebben Koningsdag/Woningdag/Hokisaplein voorbereid als vanouds. Zo heeft Eugène met alle liefde weer zonnebloemen (F1 Kong: de reuzen!) en dahlia’s opgekweekt. Vandaag en morgen staan ze voor onze deur te koop. Wie wil, kom en haal!
Eugène, Karen en Justus

Mr.P.N. Arntzeniusweg 15
1098 GK Amsterdam

Speciale Corona Tip van Mieke:

Aangezien ik zelf mijn duurzame PPE heb vervaardigd, bespaar ik op de kosten van een uitrusting die helemaal uit China moet komen. Ik schat het op een bedrag van € 50,00.

Wat missen we vandaag ons geliefde stekkie in de Watergraafsmeer

en de vertrouwde accordeonmuziek die ieder jaar ons cafee opvrolijkt. Anne speelde dit keer thuis voor haar HOKISA beertjes en nam het voor ons op. Kopje koffie erbij, stukje kersentaart, ogen dicht en je zit PATS op het HOKISAplein.

Dank je wel, Anne!

Candy Dulfer & Robine voor HOKISA
Man in the Mirror – Michael Jackson

Hoi allemaal!

Ik treed elk jaar op in Amsterdam voor HOKISA.

Dit jaar vroeg ik Candy Dulfer om me te helpen.

Doneer alsjeblieft voor HOKISA!

Rekeningnr: NL31 TRIO 0788 8258 87

Alvast bedankt!
Robine Koerts

Zelfportret, geïnspireerd op Man met de rode tulband (Jan van Eijck).
In ruil voor deze plaats in de galerij doneer ik graag de kosten die ik deze week op m’n kroegavondje bespaar.
Els Schellekens

Els heeft de spits afgebeten met haar prachtige tulband. Dat is me wel € 2,50 waard. Hoewel . . . Ik zie net hoe Mieke (bovenaan de pagina) met haar Personal Protective Equipment Els naar de kroon steekt. Maar laten we er geen wedstrijd van maken. Alles is immers even mooi en waardevol. Ik hoop dat er nog veel mensen de verkleedkist induiken en zich hier – fantastisch uitgedost – gaan presenteren.
Walter

Vrienden,
Met de steun van een geestelijk leider (m/v) is het mij gelukt om mijn haargroei, grotendeels, tot stilstand te brengen. Met liefde maak ik de op deze wijze bespaarde kapperskosten over aan ons gemeenschappelijke doel, HOKISA, zeker nu we opgescheept zitten met die merkwaardige Woningdag. De grote onthaar actie van Linda de Mol bracht me op deze weg hoewel ik haar wax activiteit tijdens de Paasweek ongepast vond en vind. Wel een gewaagde onderneming van deze dame omdat je nooit weet of er wat botox meekomt. De resultaten op weg naar een volledige groeistop van mijn hoofdhaar, de vooruitzichten zijn gunstig, wil ik zeker met u delen hoewel daar een bescheiden Hokisa vergoeding tegenover hoort te staan. Voor wat, hoort wat, lijkt me. Hoe ik de groei na de crisis weer op gang kan krijgen is me nog niet duidelijk. Wel ben ik hiervoor met mijn oksels, daar heb ik er tenslotte twee van, aan het experimenteren. Nu weet ik ook wel dat lichaamsbeharing tegenwoordig een beladen onderwerp is en ik beloof u dat ik niet verder afzak dan tot mijn oksels. Ik sta meer dan open voor suggesties en aanbevelingen die mij kunnen ondersteunen gedurende deze onderneming. Daarvoor bij voorbaat dank.
Gegroet, Dirk

Beste Dirk,
ik heb wellicht een tip om je haargroei na de crisis weer ‘aan de praat’ te krijgen. Ikzelf kreeg op jonge leeftijd al te maken met Alopecie Praecox (vroegtijdige haarlozing). Nu was ik altijd al wat voorlijk, maar bij dit gebeuren had ik graag meer achterlijkheid op de koop toe genomen.

De hele familie was destijds begaan met mijn lot. Mijn oom Douwe van Scharre, een wereldreiziger die voornamelijk in de Angelsaksische wereld door zijn reisverslagen een zekere reputatie had verworven, kwam toen met een recept op de proppen dat volgens hem bij de Noord-Amerikaanse indigene culturen in zwang was:

Stop een lepel honing in je mond en appliceer op de kalende zones van je hoofd wat verse kippenstront. De honing zorgt aan de binnenkant voor een opwaartse druk, tegelijk trekt de agressieve kippenstront de boel naar buiten. Dit procedé – ná het opstaan en vóór het slapengaan toegepast – laat dan al na 2 weken opmerkelijke resultaten zien. Ik heb het toen niet uitgeprobeerd omdat ik niet van zoet houd. Gecombineerd met een paleo-oerdieet schijnt het nog beter te werken. Als je het doet, wil je me dan op de hoogte houden van je vorderingen? Groeten, Wouter van Scharre-Rooibosch

Tja….of ze zo groot worden als vorig jaar durf ik niet te beloven maar ook dit jaar verkoop ik weer stekkies van zonnebloemen voor HOKISA. En, speciaal voor iedereen die nooit naar Amsterdam kon afreizen, is de verkoop dit jaar in het wonderschone Voorhout. Op Koningsdag, In de voortuin van Karwijhof 2, kun je 1 of meerdere stekkies pakken en het geld mag gewoon door de brievenbus gegooid worden. Per stekkie is het 2 Euro maar natuurlijk mag het altijd naar boven afgerond worden. Als je van ver zou moeten komen, mail dan even vooraf naar Verahans@xs4all.nl om te vragen of er nog wel stekkies overzijn….

Suidafrikaanse ouma beskuit is te lekker! Met karringmelk, dus beter vir die lyn. Eet dit vir ontbyt, saam met ‘n koppie rooibos – of as ‘n versnapering gedurende die dag. As u dit koop, ondersteun u die mense by HOKISA! Stuur ‘n e-pos aan hokisa.nl@hetnet.nl en vertel hulle wat u vir 20 stukke wil betaal. Assebliefnie te ekonomiesnie, dit is vir ‘n goeie doel! Jy kan dit afhaal in Amsterdam, in die Oostelike Hawe-gebied. As jy wil, sal jy die resep van daardie soet tannie Vos as geskenk ontvang. Lekker eet!

.

Hallo vrienden van Hokisa Dit jaar geen oranje tompouce en oranje bitter, maar een donatie voor Hokisa. Groet, Sandra Vos

Op het bijgevoegde plaatje mijn nieuwe Corona Coup, de CoCo genoemd. Mijn kapper sinds meer dan 20 jaar, Achmed, is momenteel ook gesloten. Ik wilde al langere tijd mijn haar een keer heel kort scheren, maar dat doe je niet zo gemakkelijk. Nu was de tijd er rijp voor! Wij hebben zo’n tondeuse waarmee ik mijn partner’s haar altijd doe. Nu heeft hij mijn hoofd gedaan en hij is tevreden met het resultaat. De uitgespaarde kapperskosten kan ik aan Hokisa doneren voor Woningsdag. Ik hoop dat Achmed intussen een beroep kan doen op de overheidsbijdrage.

Groetjes, Ellen

Mijn partner mist haar kapper verschrikkelijk, zoals je kunt zien. Dit keer mag ik het proberen, en de 27,50 beloning die zij daartegenover stelt ik doneer graag aan HOKISA. Hans

Heb je al vakantieplannen gemaakt voor de zomer?
Dan zou je wellicht eerst even naar het liedje moeten luisteren dat Jasperina de Jong met vooruitziende blik in 1997 heeft uitgebracht. Hier prachtig vertolkt door Fay Lovsky & Gerard Cox. Luister naar het nummer en besluit daarna of deze tip een duit in het zakje van Hokisa waard is..
>> Klik hier <<
Groeten, Walter

*** Vera: Ik heb genoten van Gerard Cox en Fay Lovsky en doe er € 5 voor in mijn HOKISA-potje

Ik heb m’n zus uitgedaagd: we spelen voor ‘t eerst samen een potje Word-Feud – de verliezer stort € 10 voor HOKISA. Annelie

*** Annelie, goed idee! Ik heb ook zo’n zus. Paul

Dit jaar eten we de asperges thuis en niet in een restaurant. 60 euro voor Hokisa. Sjirk en Gretha

Smakeliijk eten! Het ziet er lekker uit. Liefs, Walter

Zelfknipsalon Chez Esther

Vandaag mijn haar gewassen, compleet met een extra stevige, verkwikkende hoofdmassage, en daarna geknipt.
Het bedrag van €42,50, dat ik bespaard heb, gaat nu naar HOKISA.

Band, bril en pet besparen kapperskosten

Vandaag ver weg en dichtbij in gedachte

Ondersteun ik ook dit jaar HOKISA

Hartelijke groeten van

Maria

Thuis werken = thuis lunchen.
Wat we deze een week daarmee uitsparen,
doneren we graag aan de kinderen van HOKISA.
Elma en Gerri

Una Aperol Spritz à € 25 voor Hokisa.
Mieke

J:    Ich weiß nicht was soll es bedeuten
I:    Sei ruhig, bleibe ruhig, mein Kind.
Mijn moeder Ilse (bijna 97) voor het eerst buiten na lang herstel sinds 19 maart:
Om dit te vieren twintig euro voor Hokisa
Justus

Ook dit jaar bied ik (Eugène) weer zonnebloemplantjes aan, in 3 soorten. Prijs € 2,- per plantje.

  • F1 Kong: dat worden hele grote, met gele bloemen.
  • Evening Sun: dat worden grote, met roodbruine bloemen.
  • Sunspot: dat worden kleine planten, met 1 flinke gele bloem.

Er zijn ook enkele dahliaplanten beschikbaar, die grote oranje bloemen krijgen.
Ook die zijn nog klein, maar groeien snel; pas op voor slakken zolang ze nog klein zijn.
Ze kunnen niet tegen vorst, maar graaf je ze in de herfst uit, dan gaan ze eindeloos mee.
Prijs € 4,- in plastic zak, € 7,- met pot.

Afrikaantjes (Tagetes Bolero) komen binnenkort beschikbaar.

Stuur een mailtje met je wensen aan e.vdkamp@hccnet.nl en laat weten op welk adres je de plantjes wilt afhalen:

  • Arntzeniusweg 15 Amsterdam (bij het bekende Hokisaplein)
  • Valeriusstraat 22 hs Amsterdam
  • Meerkoetlaan 138 Delft

Wim is naar de thuiskapper geweest. Normaal betaalt hij zijn Turkse kapper € 18.50.
Maar ik vind dat ik het beter gedaan heb (zie foto) en heb € 25,- overgemaakt.
Groet, Ghislaine

Sporen van het Hokisaplein.
Welk attribuut vond ik hier vorig jaar?
Ik zocht op het HOKISA plein de sporen van alle jaren hiervoor, met prachtige mensen en lekkere taarten.
Hoor ik daar nu toch accordeonmuziek?
En ik bedenk dat ik hier vorig jaar dit zwarte jasje kocht. Nu stort ik dan maar het aankoopbedrag. Verdriedubbeldikt
Dineke

Ik mocht deze mooie schoenen van een vriendin overnemen.

Nauwelijks gedragen, en met veel plek voor uitdijende warme voeten op een lange dag wandelen door bv Parijs.
De wandeling is uitgesteld, het geld voor de schoenen gaat naar Hokisa.

Groet,
Mirjam

HOKISA is een huis van licht voor mij en neemt dan ook een belangrijke plaats in in mijn hart. Het geweldige team biedt een warm en veilig thuis voor deze kinderen die anders weinig tot geen kans zouden hebben in het leven.

Mijn goede, maar dure kapper is natuurlijk dicht nu, dus doneer ik graag 100 EUR om het huis en de mooie traditie van het HOKISA plein in Amsterdam op Koningsdag te ondersteunen.

Monique de Meyere

Hallo mensen van het Hokisa plein

Op koningsdag dacht ik natuurlijk ook aan het Hokisaplein

Waar de zon in de harten van de mensen schijnt
Waar koude en kilheid onmiddellijk verdwijnt
Waar de accordeonisten hun klanken laten horen
Daar wordt voor ons een nieuw land geboren

Waar de taarten om het hardst strijden
Wie de meeste klanten kan verleiden
Waar de mensen weer komen en gaan
Daar kijken de plantjes je heel lieflijk aan
En hoe zou toch die lange oranje jurk mij staan

Daar laten we voor even de boel eens de boel
En dat alles voor een bijzonder goed doel

En ja nu de kapper ook mij niet verwent
Creëer ik uit nood maar mijn eigen permanent
Met de koninklijke 50ger jaren krulspeld
Bespaar ik nu heel wat op mijn goedige geld

Voor Hokisa heb ik zojuist even tot 25 geteld
Dit wordt via bankzaken vast wel vermeld 

Hartelijke groet en hopelijk tot volgend jaar!

Bernadette