Door: Quirine Seunke (11 jaar), november 2009

Deze zomer gingen we op vakantie in Zuid-Afrika en we hebben een mooie rondreis gemaakt. We hebben heel veel dingen gezien en gedaan, zoals een Cheetah geaaid en op safari in het Kruger park.Daarna gingen we met de trein naar Kaapstad en hebben we weer rond gereisd. In Oudtshoorn zijn we naar een struisvogelboerderij en naar de Cango grotten geweest.De laatste week hadden we een huis gehuurd in Kaapstad en maakten we allemaal uitstapjes, zoals een bezoek aan Robbeneiland, het aquarium en Kaap de Goede Hoop.

Op een dag in die week hadden we afgesproken bij Hokisa, omdat Lutz van Dijk mijn vader nog kent uit Amsterdam. Toen we daar aankwamen gingen we eerst naar de kamers van het weeshuis kijken. In een van de kamers lag de kleinste bewoner te slapen. Daarna kwam een van de andere jongens thuis van de dokter en met hem hebben we een bakje ijs gegeten. We gingen in de speeltuin spelen en naar een nieuw gebouw in het township kijken. Dat nieuwe gebouw is daar, omdat er een hele grote brand is geweest en heel veel bewoners van het township geen huis meer hadden.

Het beste kan ik me de kamers in het weeshuis herinneren.Gelukkig geven een heleboel mensen en bedrijven geld aan Hokisa, zodat zij deze belangrijke dingen kunnen doen. Wij hebben op school een inzameling gehouden en dat geld overgeboekt naar Hokisa.

Nadat we terugkwamen uit Zuid-Afrika heb ik aan de directrice van onze school gevraagd of we dit jaar de sponsorloop voor Hokisa kunnen doen.Mijn familie heeft allemaal kleren meegenomen en gegeven. Mijn broertje Melle zijn lievelings trainingspak en ik mijn leukste spijkerbroek. Melle was eerst heel erg verdrietig, maar Lutz heeft ons geschreven, dat die jongen heel erg blij is met het trainingspak en nu is Melle niet verdrietig meer.